info@laborexpert.hu
Kapcsolat
 

Cégtörténet

 

A Laborexpert Kutató, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a klinikai laboratóriumi diagnosztika területén végez kutató, fejlesztő és kereskedelmi tevékenységet. Fő profilunk laboratóriumi immunkémiai műszerek és reagens készletek forgalmazása Magyarországon. Legfontosabb beszállítónk a DiaSorin (Olaszország, USA). Cégünk központja Diósdon található.

 

Kronológiai áttekintés:

1991

A Laborexpert Kft. alapításának éve. Fő célunk a modern immunkémiai módszerek bevezetése volt a hazai klinikai laboratóriumi gyakorlatban.

1991-1995

Mint a Byk Sangtec Diagnostica cég (Dietzenbach, Németország) kizárólagos magyar forgalmazója, együttműködésben a Byk Gulden GmBH magyarországi képviseletével több, mint 50 LIA-mat készüléket telepítettünk Magyarországon, és biztosítottuk a működésükhöz szükséges, korszerű lumineszcens jelzésű immunkémiai reagens készleteket.

1996

A Byk Sangtec megkezdte a 3. generációs kemilumineszcens immunkémiai automatájának, a LIAISON készülékének a fejlesztését.

1997

A LIAISON készülék magyarországi bevezetése.

1997

Megkaptuk a Nichols Institute Diagnostic cég (San Huan Capistrano, USA) kizárólagos forgalmazási jogát is. A Nichols cég kemilumineszcens- és radioimmunkémiai készletei, valamint a LIAISON készülékkel kompatibilis Nichols Advantage termékcsalád jól kiegészítette termékválasztékunkat.

1998

Megszereztük az izotópforgalmazáshoz szükséges engedélyeket. Magyarországon egyedüli cégként forgalmazzuk és üzemeltetjük a teljesen automata radioimmunkémiai analizátort (RIA-mat 280) és jelentős szállítójává váltunk a hazai in vitro izotópdiagnosztikai piacnak.

2002

A Byk cég magyarországi képviselete megszűnt, tevékenységét a cég vette át, így a kereskedelmi, szerviz tevékenység mellett a vevőszolgálati és marketingtevékenységet is a Laborexpert Kft. végzi.

2002

Megszereztük a TÜV InterCert EN ISO 9001:2000 minősítést is.

2002-2012

Cégünk jelentős szerepet vállalt az anyai vérből történő Down-kór szűrés hazai bevezetésében. A Down szindróma biokémiai szűrésének tekintetében a Laborexpert Kft. piacvezető szerepet tölt be Magyarországon, számos egészségügyi centrumban végeznek szűrést termékeinkkel és szakmai támogatásunkkal.

2003

Fő partnerünk, a Byk Sangtec Diagnostica cég a DiaSorin Inc. (Saluggia, Olaszország) kezébe került. A DiaSorin cég mind olaszországi, mind Egyesült Államok-beli központokkal rendelkező cég, mely a világ egyik legdinamikusabban fejlődő in vitro diagnosztikai cége.

A DiaSorin cég fő irányvonala a LIAISON termékcsalád fejlesztése. Ennek keretében 20 új LIAISON teszt került forgalomba.

2003

A Laborexpert Kft. a DiaSorin cég in vitro izotópdiagnosztikai és LIAISON termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. Új stratégiai partnerkapcsolatunk eredményeként a korábbi Byk Sangtec és a DiaSorin radioimmunoassay termékpaletta egyesítésével minden eddiginél széleskörűbb kínálatot tudunk biztosítani.

2003

Cégünk új telephelyre költözött (Budapest, XI. kerület), ahol a kereskedelmi, szerviz, vevőszolgálati és marketing tevékenység, valamint a raktározás centralizálása révén hatékonyabb munkát, ügyfeleink magasabb szintű kiszolgálását tudtuk lehetővé tenni.

Túl a kereskedelmi és marketing munkán a cég aktív résztvevője, illetve támogatója számos hazai tudományos programnak, tanulmánynak és publikációnak.

2004-2010

Folyamatos fejlesztések során újabb LIAISON termékek piaci megjelenése.

2009

Cégünk központját a Budapest vonzáskörzetében található diósdi telephelyre helyezte át. A költözéssel lehetőségünk nyílt saját laboratórium kialakítására, mely alternatív módszerek használata mellett in vitro izotópdiagnosztikai metodikák feldolgozására is engedéllyel rendelkezik.

2010

A DiaSorin megvásárolja a korábban Abbott tulajdonban lévő Murex termékcsaládot.

2010-2012

A DiaSorin a Murex termékvonal továbbfejlesztéseként elkészíti termékeinek LIAISON teljes automatára.

2011

A DiaSorin megjelenteti az új generációs immunkémiai analizátorát a LIAISON XL-t. Az analiztátor fejlesztésében különös hangsúlyt fektettek arra, hogy a fejlődő infektológiai panel számára megbízható platformot biztosítsanak.

2012

Kihelyezésre és napi rutin használatba került az első LIAISON XL analizátor Magyarországon

LEGFRISSEBB HÍREINK

Restandardizált LIAISON Testosteone készletek júliustól

2013-05-16

A LIAISON analizátor családhoz (LIAISON, LIAISON XL) tartozó LIAISON Testosterone készleteket a DiaSorin restandardizálta. 2013. július hónaptól kizárólag az új készleteket áll módunkban szállítani.
tovább...

RAAS információs kiadvány

2013-05-16

A Laborexpert Kft. új kiadványa a Renin-Angiotenzin-Aldoszteron rendszer és klinikai vizsgálata már elérhető honlapunkon a Kiadványaink menüpontban.
tovább...

Laborexpert rendezvény

2013-05-15

A Laborexpert Kft. 2013. május 16-17-én rendezi meg "Új lehetőségek és kihívások a laboratóriumi diagnosztikában" című rendezvényét.
tovább...

DiaLog – DiaSorin termékek információs oldala

2012-09-18

2012. szeptemberétől a DiaSorin új adatközlő rendszert indított útjára: DiaLog. Termékleírások, biztonsági adatlapok, LIAISON és LXL metodika fájlok egy helyen.


tovább...

Termékleírás a DiaLog oldalon

2012-09-18

A DiaLog oldalon mindig a legfrissebb termékleírásokat találhatja meg, akár magyar, akár más nyelven


tovább...
További hírek →
Minden jog fenntartva NordenskjOld Design Kft. 2012 - Laborexpert Kft.